Markabutikken.no

  • GRATIS FRAKT OVER 699,-
  • KJØP TRYGT MED VIPPS
  • Gunstige medlemspriser
  • Støtte til Skiforeningen

Turskøyter

Drømmer du om å utforske naturen, samtidig som du får deg god porsjon mosjon? Da bør du vurdere å prøve turskøyting! Dette er en relativt ny og spennende aktivitet som åpner døren til en helt ny måte å utforske den norske naturen på. Det er noe helt spesielt med å bevege seg over frosne innsjøer og snødekte landskap på skøyter, og turskøyting gir deg akkurat den muligheten. Med turskøyter på føttene kan du enkelt dekke store avstander på kort tid, og du vil snart oppdage hvor utrolig morsomt det er å flytte seg gjennom den uberørte naturen på denne måten.

Enten du er en erfaren skøyteløper eller en nybegynner, vil turskøyting appellere til deg. Det krever ikke avansert teknikk, og det er en aktivitet som alle kan prøve seg på. Du trenger bare et par gode turskøyter, et par skistøvler, ispigger, isstaver og en solid isflate, så er du klar til å begi deg ut på ditt eget vintereventyr.

Husk at det aller viktigste er at du tar sikkerheten på alvor. Det er flere grep du kan gjøre for å sette sikkerheten i høysetet. Du bør aldri dra på tur på usikker is alene, husk å ta med ispigger, kasteline og isstav for å kontinuerlig vurdere tykkelsen på isen. Husk at istykkelsen kan variere basert på hvor du befinner deg på vannet og selv om isen er trygg der du går, betyr det ikke at hele vannet er trygt. Ta derfor jevnlige istester med isstaven for å sørge for at isen alltid er sikker.

Turskøyter med BC-Binding Den vanligste typen binding er en BC-binding, som også kalles for fjellskibinding. Dette er den brede skibindingen som brukes på fjellski. Dersom du skal kjøpe turskøyter til fjellskistøvler, så må du også kjøpe monteringssettet som også ligger på denne siden. Dette monteringssettet gjør at du får skrudd fast bindingen på skøyten. Dersom du kjøper bindingen og monteringssettet sammen med skøyten, så monterer vi bindingen på skøytene for deg.

Turskøyter med NIS NNN-Binding Hvis du ønsker å bruke en vanlig langrennsbinding, kan du kjøpe den sammen med skøytene, og vi vil sørge for monteringen. Det er enkelt å montere langrennsbindingen selv hvis du allerede har en binding hjemme og ønsker å bruke den i stedet. Vi anbefaler en binding som er spesielt egnet for skøyting. Når du velger sko til skøytene, anbefaler vi å bruke langrennssko som er designet for skøyting, gjerne med ekstra ankelstøtte.

Velg riktig lengde på skøyten Vi tilbyr skøyter i størrelsene 44 cm og 48 cm. En nyttig retningslinje er å velge skøyter som er noen centimeter lengre enn din EU-sko størrelse. For nybegynnere er det enklere å manøvrere med kortere skøyter, mens lengre skøyter gir bedre glid. Hvis du velger for lange skøyter, kan det bli vanskeligere å unngå å krysse skøytene mellom beina.

15 produkter